Om oss

Fair & Square ble startet for å endre tekstilbransjen. Vi ønsker å vise at det er mulig å produsere klær på en rettferdig måte.
Et av de store problemene i tekstilbransjen er at kleskjeder ikke eier fabrikkene selv, men heller bestiller plaggene fra leverandører. På den måten prøver de å slippe å ha ansvaret for arbeidsforholdene i produksjonen. Når hovedmålsetningen til et selskap er å tjene mest mulig penger til seg selv, lukker man ofte øynene for urettferdighetene det medfører.

Fair & Square sin hovedmålsetning er å skape flest mulig gode arbeidsplasser, primært i tekstilbransjen. Og derfor ønsker vi å gjøre mest mulig selv.

Ved å produsere varene selv har vi full kontroll på arbeidstid og lønnen som blir utbetalt. Det gjør at vi kan garantere for gode arbeidsforhold og at veien mellom deg som kunde og produksjonen er kort. Og du kan vite hvem som syr klærne dine.

 

PRODUKSJONEN VÅR

Fabrikken vår ligger i Fenghuang, Kina, og vi har for tiden fire ansatte: Wu Zhifang som leder fabrikken, Wang Pingfeng og Long Haiqun som syr klærne og Teng Mingying som jobber deltid som regnskapsfører. Til sammen kan vi da produsere 800 til 1000 plagg i måneden.

 

Våre krav til egen produksjon og arbeidsmiljø ligner på den norske arbeidsmiljøloven. Arbeidstiden vår er 37 ½ timer i uka og med fri lørdag og søndag, noe som er langt mindre en normalen i bransjen som ligger på 90 timer i uka.

MILJØ
I tillegg til etisk produksjon er vi opptatt av miljøet og klima. Vi jobber konstant med å forbedre produktene og skal være ledende på feltet.

FULLSTENDIG ÅPENHET
Vi vil at du skal være sikker på at vi holder ord og jobber derfor under prinsippet om fullstendig åpenhet i vår produksjon og arbeidsforhold. Du kan derfor få alt av informasjon om produksjon, produkter osv. som du skulle ønske. Du kan bl.a. følge Fang direkte fra fabrikken på instagram: @fair.square

VIDERE MÅLSETNING
Vi står i dag for syingen av klærne vi selger, men bruker leverandører på stoffet vi bruker til klærne. Vår målsetning er at vi innen fem år gjør alt selv, fra produksjon av råvarer og fiber, veving og strikking av stoffet, farging til sying av plaggene. I 2017 skal vi begynne med prøveprosjekter på farging av stoff, og fortsetter å jobbe oss nedover i produksjonskjeden.

Det blir ikke tatt ut overskudd fra selskapet så for hvert eneste plagg vi selger kommer vi nærmere etisk produksjon i alle ledd. For hvert eneste plagg vi selger reduserer vi miljøbelastningen av produktene våre.

KLÆRNE VÅRE
Fair & Square skal være en totalleverandør for et klassisk, tidløst basissortiment med et etisk og bærekraftig opphav i de beste kvalitetene.

Produktene våre er laget av 95% bambus-fiber og 5% elastan. Stoffet kjennes utrolig mykt mot huden og gir god fleksibilitet til bevegelse. Alt stoffet vi bruker kommer fra én leverandør. Selskapet heter China Liahren Co., Limited og ligger ved Beijing. Nettsiden deres er www.liahren.com.

 

Størrelsesguide

Dame

Bryst Midje Hofte
XS 82 64 88
S 88 70 94
M 96 78 102
L 104 86 110
XL 112 94 118
2XL 122 106 128
3XL 132 118 138

Herre

Bryst Midje Hofte
XS 84 72 88
S 92 80 96
M 100 88 104
L 108 96 112
XL 116 104 120
2XL 124 114 128
3XL 132 124 136

Pssst …

Skriv deg opp på nyhetsbrevet vårt for å få ekslusive tilbud og nyheter!